fbpx

Picknicktafel en bank in 1, drie trendy oplossingen

Als je  een kleine tuin of balkon hebt moet je handig omgaan met de ruimte. En natuurlijk is het fijn om en lekker in het zonnetje te genieten met een klas wijn als ook met het gezin lekker buiten te kunnen tafelen. Een inklapbare picknicktafel kan dan uitkomst bieden 

De picknicktafel en bank in 1 is de oplossing voor een kleine tuin of balkon. Kies of je lekker op de bank wil zitten of met het gezin aan een tafel wel eten. Een klapbare picknicktafel is de oplossing om optimaal gebruikt te maken van een patio of klein stadstuintje.

Een inklapbare picknicktafel

Niks is fijner om in de zomermaanden lekker in de tuin te vertoeven. Van een ontbijtje in de ochtendzon tot lekker lang tafelen in de avondzon. Optimaal genieten van de zwoele zomeravonden is één van de fijnste dingen die er is. 

Maar niet iedereen is gezegend met een grote achtertuin of terras. Maar niet getreurd. Ook als jij een kleine stadstuin of balkon hebt zijn er slimme oplossingen. Zoals de picknicktafel en bank in 1. Zo geniet jij optimaal van alle mogelijkheden en staat niet heel je terras vol met meubels. 

Je zult ongetwijfeld wel kennen de ‘originele’ picknicktafels. In veel Nederlands achtertuinen tref je ze wel aan. En dat is niet voor niets. Ze zijn stevig en bieden veel zitplaatsen aan. Handig voor onverwacht bezoek en als de kinderen lekker in de tuin hun huiswerk willen maken. 

Alleen ze nemen nogal wat plaats in. En omdat ze veelal van hout gemaakt zijn zijn ze ook niet heel makkelijk te verslepen. Gelukkig zijn er nu de inklapbare varianten. Super handig. Klap de tafel uit als je ‘m nodig hebt. En klap ‘m weer in als bank als je niet zoveel plaatsen meer nodig hebt. 

3 Trendy oplossingen voor een tuinbank en picknicktafel in 1

1. Tuinbank / picknicktafel inklapbaar van Nederlands design.

Deze inklapbare picknicktafel is een Nederlands design. De Spinwood tuinank is een uniek designmeubel.  Luxe en veiligheid. Dat is waar hip stadsdesign om draait. Het hout is van FSC gekeurd hout en zo ook duurzamer. 

En met 1 handomdraai tover je de picknicktafel om in een bank en omgekeerd. Onderstaande video laat je zien hoe eenvoudig dat is. De bank is speciaal ontworpen voor het Nederlandse klimaat en kan dan ook het hele jaar door buiten blijven staan. Ideaal als je niet te groot woont. 

Van bank naar tafel.

2. TIPTOP picknicktafel inklapbaar

inklapbare tafel
Inklapbare picknick tafel.

Met deze picknicktafel ben je ook reuze flexibel. Je verandert de bank in een tafel in minder dan 3 seconden en omgekeerd. En je kunt ‘m helemaal alleen inklappen. Kortom maximale flexibiliteit voor iedereen die een kleine tuin heeft.

3. Picknicktafel en Bank (6 personen)

Picknicktafel en bank.

Deze prachtige tafel & bank gemaakt van Bilinga hout, heeft een bijna gouden kleur. Bilinga is perfect om in weer en wind buiten te blijven staan. De bank wordt volledig gemonteerd afgeleverd. Vooral handig voor mensen die niet van klussen houden.

Welk hout is geschikt voor een picknicktafel buiten?

Omdat de picknicktafel het hele jaar door buiten staat is de keuze voor de houtsoort erg belangrijk. Douglas hout is hier een goed voorbeeld van. Het is een hardhoutsoort die veel voorkomt in Noordwest Europa. Dit hout kan goed tegen alle weersomstandigheden zoals regen, sneeuw en zon. Het is wel een duurder soort maar gaat dan ook veel langer mee dan bijvoorbeeld vurenhout. 

Waarom een picknicktafel van Douglas hout?

Eén van de belangrijkste redenen is omdat het de meest milieuvriendelijke en duurzame oplossing is. Douglas houdt is sterk en gaat daardoor langer mee, ook als de bank het hele jaar door buiten staat.

De goedkopere banken worden gemaakt van vurenhout. Dit hout wordt dan geïmpregneerd om langer mee te gaan. Alleen worden hier veel schadelijke en chemische stoffen gebruikt die slecht zijn voor het milieu. 

Een ander voordeel is dat douglas hout mooi grijs verkleurd naarmate de tijd verstrijkt. Hierdoor krijgt hij een mooie robuuste look. Een manier om ‘m mooi te houden is door de tafel in te smeren met babyolie. 

Back to Top